Congres Passende COPD Zorg

Op het congres Passende COPD Zorg 9 november 2023 in Utrecht staan een aantal vragen centraal: Hoe kunnen we zorgen dat de kwaliteit en toegankelijkheid van de COPD zorg op peil blijft? In hoeverre kan passende zorg hierbij helpen? Kunnen apps en andere digitale hulpmiddelen een bijdrage leveren? Wat kunnen patiënten zelf doen? Kan preventie voor verlichting zorgen? Of zetten we volop in op betere (regionale)samenwerking tussen de eerste- en tweedelijnszorg? Laat u inspireren door nieuwe inzichten en goede voorbeelden en praat mee!

Actuele ontwikkelingen
Het leveren van goede zorg voor COPD patiënten van diagnose tot levenseinde is een grote uitdaging in het huidige zorgklimaat: er zijn aanzienlijke personeelstekorten, de werkdruk is hoog en de kosten stijgen. Ook het aantal COPD patiënten stijgt: van 600.000 nu, naar zo’n 800.000 in 2040. Gelukkig is de COPD zorg volop in ontwikkeling. Dit congres zet de belangrijkste zaken op een rij. Van passende COPD zorg tot transmurale samenwerking. En van patiëntenparticipatie en zelfregie tot preventie, apps en andere digitale hulpmiddelen.

Afwisselend programma
Er zijn vier plenaire sprekers. Daarnaast zijn er drie rondes met parallelsessies. Deelnemers kunnen hierbij kiezen uit diverse mogelijkheden: preventie, samenwerking, palliatieve zorg of flitspresentaties. In de parallelsessies staat interactieve kennisoverdracht centraal. Er is ruimte om vragen te stellen en kennis en ideeën te delen. Een aantal sprekers sluiten hun voordracht af met concrete tips.

Voor wie?
Het congres op 9 november is interessant voor leidinggevenden in de eerste- en tweedelijn bij zorggroepen, fysiotherapie praktijken, gezondheidscentra, huisartsenposten, regionale samenwerkingsverbanden, thuiszorgorganisaties en bij (long)afdelingen van ziekenhuizen. Maar ook voor onderzoekers en adviseurs/ leidinggevenden bij zorgverzekeraars en gemeenten, patiëntengroeperingen, farmaceuten en zorg-ict bedrijven.

Organisatie
De Congreszaak organiseert het congres, in samenwerking met het Longfonds en Long Alliantie Nederland. Accreditatie is aangevraagd.

Informatie en inschrijven
Bekijk hier het congresprogramma, de sprekers en de praktische informatie. Tot 29 september 2023 kunt u gebruik maken van een vroegboekprijs van 325 euro (btw vrij). Vanaf 30 september zijn de deelnemerskosten 375 euro (btw vrij).