Acute zorg, het 25ste Nationale Spoedzorg Congres
Slimmer organiseren van acute zorg
De kwaliteit en toegankelijkheid van de acute zorg staan onder druk. De vraag naar spoedzorg groeit, het aantal acute zorgmedewerkers is schaars en de werkdruk is hoog. Welke actuele ontwikkelingen, nieuwe ideeën, (digitale) middelen en veelbelovende projecten zijn er om de druk op de acute zorg te verlichten? In hoeverre vergroten zij de inzetsnelheid, de kwaliteit en het werkplezier? En kunnen deze innovatieve oplossingen de werkdruk verlagen en de kosten beperken?
Deze vragen staan centraal op het 25ste Nationale Spoedzorgcongres op 11 oktober 2024 in Utrecht. Laat u inspireren door nieuwe inzichten en invalshoeken. En ga het gesprek aan met andere professionals in de acute zorg en schrijf u in.
De congrescommissie bestaat uit Arold Reusken, hoofd van het bureau van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Jack Versluis, Bestuurder Regionale Ambulance Voorziening Utrecht en bestuurslid Ambulancezorg Nederland, Nanne Bos, programmaleider Zorg vanuit Patiëntenperspectief Nivel en Guus Schrijvers, Oud-hoogleraar Public Health UMC Utrecht. Het congres wordt georganiseerd door De Congreszaak.
- 11 oktober 2024
- }09:15 - 17:00
- Galgenwaard, Utrecht
- € 425,- (btw-vrij)
Programma
- 08:30 | Ontvangst en inschrijving
Een aantal opmerkingen vooraf:
- Er zijn vijf plenaire sprekers. Aan het eind van hun voordracht is er tijd voor vragen en discussie.
- Het programma bevat drie rondes met parallelsessies. U kunt steeds kiezen uit een sessie met een aantal korte (flits)presentaties of een workshop/kennissessie. Dit kan bij binnenkomst vanaf 08.30 uur.
- In de parallelsessies staat interactieve kennisoverdracht centraal. Bij de langere sessies is er ruimte om vragen te stellen en kennis en ideeën te delen. Een aantal sprekers sluiten hun voordracht af met concrete tips.
- 09:15 | Welkomstwoord en opening door dagvoorzitter Arold Reusken
- 09:30 | Dilemma’s voor de acute zorg in de komende jaren
De druk op de acute zorg is groot, de toegankelijkheid van de acute zorg is daardoor in het geding. Birgitta Westgren zal ingaan op het beleid van het kabinet ten aanzien van de toegankelijkheid van de acute zorg.
Brigitta Westgren | Directeur, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Curatieve Zorg Ministerie van VWS
Lees meer
Info volgt.
- 10:00 | De impact van AI op Acute Zorg
In deze presentatie wordt de innovatie kracht belicht van kunstmatige intelligentie (AI) in de Acute Zorg. Het is nú de tijd om daarbij als professional aan te haken! Van HAP to SEH, van diagnose tot en met therapie en administratie zullen er concrete en voorbeelden aan bod komen om acute zorg slimmer te organiseren. Ook de uitdagingen en risico’s komen aan bod. Bijvoorbeeld op het vlak van dataprivacy en dataveiligheid, naast wet- en regelgeving en ethiek.
Pieter Jeekel | Voorzitter werkgroep Gezondheid en Zorg Nederlandse AI Coalitie
Lees meer
Info volgt.
- 10:30 | De bekostiging van passende acute zorg
Een toekomstbestendige en passende acute zorg vraagt ook om aanpassingen in de bekostiging. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft over deze aanpassingen geadviseerd. Wat zijn de mogelijkheden voor de integratie van SEH en HAP en de bekostiging van de SEH zelf? En wat zijn de uitdagingen bij zorgcoördinatie?
Harm Lieverdink | Manager Zorgbrede Regulering en Vernieuwing NZa
11:00 uur | Koffie- en theepauze en mogelijkeid om elkaar te ontmoeten
- 11:30 | Kennissessies ronde 1
U kunt kiezen uit vier parallelsessies (A, B, C en D). Laat u inspireren door nieuwe inzichten en invalshoeken. En deel uw ideeën en ervaringen met andere deelnemers. Er zijn drie verschillende workshop/kennissessies en een sessie met een aantal korte (flits)presentaties.
A: Twee presentaties: spoedzorg voor psychisch ontregelde patiënten / implementatie valpreventiezorgpad
A1: Hoe verbeteren we de spoedzorg voor psychisch ontregelde patiënten?
In deze interactieve sessie zet Wietske Blom-Ham uiteen hoe psychisch ontregelde patiënten wél spoedzorg op maat geboden kan worden die aansluit bij hun specifieke behoeftes en ook past in de dagelijkse hectiek en onvoorspelbaarheid binnen de spoedzorg.
Wietske Blom-Ham | Lector Acute Zorg Hogeschool Utrecht
Lees meer
De zorg voor psychisch ontregelde patiënten binnen de ambulance- en spoedeisende hulp is in de praktijk vaak niet optimaal. De primaire focus is namelijk gericht op het opheffen van acuut gevaar en levensreddend handelen. Hierdoor krijgen deze kwetsbare patiënten niet altijd de zorg die zij nodig hebben, waardoor behandeling van psychische klachten wordt uitgesteld en de kans op escalaties toeneemt.
Hoe kunnen we deze patiënten wél spoedzorg op maat bieden die aansluit bij hun specifieke behoeftes en ook past in de dagelijkse realiteit van de hectiek en onvoorspelbaarheid binnen de spoedzorg?
In deze interactieve sessie vertelt Wietske Blom-Ham over de ConnectEM-interventie die samen met patiënten en zorgverleners is ontwikkeld. Daarnaast gaat zij in op het belang van een nationale kennisagenda en de internationale Delphi studie rondom dit thema.
A2: Valpreventie op de Spoedeisende Hulp: kansen en oplossingen
Het belang en de kansen van valpreventieve zorg op de SEH.
Wilmar Charmant | PhD student acute interne geneeskunde Amsterdam UMC en bewegingswetenschapper
Sofie Jansen | Internist Ouderengeneeskunde Amsterdam UMC
Lees meer
Elke vier minuten komt er een 65-plusser op een SEH in Nederland. In deze presentatie bespreekt Wilmar Charmant het belang en de kansen van valpreventieve zorg op de SEH. Hij vertelt ook waarom de SEH de ideale plek is om met valpreventie te starten. Hierbij belicht hij zowel het belang van diagnostiek op de SEH als hoe er in minder dan vijf minuten een transmuraal traject kan worden gestart.
B: “Wat doet het ziekenhuis in de wijk?!”
Kinge Bouma en Priscilla Verwoert van het innovatielab van het Spaarne Gasthuis laten je zien hoe sociale innovatie de zorg in de wijk transformeert. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de acute zorg?
Kinge Bouma | SEH-arts Spaarne Gasthuis, “Innovatie-arts” Spaarne Labs
Priscilla Verwoert | Facilitator Zorg Innovatie Spaarne Labs
Lees meer
De toekomst van de zorg is nu!
We nodigen je uit om acute zorg vanuit een nieuw perspectief te bekijken. En we laten je zien hoe sociale innovatie de zorg in de wijk transformeert. Door mensen mee te nemen in de gevolgen van de vergrijzing op de zorg, maken we ze bewust dat zorgtransitie een uitdaging is voor ons allemaal. We faciliteren open dialogen tussen mensen en halen daarmee handelingsperspectieven op vanuit inwoners, (zorg) professionals en commerciële partijen.
Door samen te werken als gemeenschap, bouwen we aan een veerkrachtige en zorgzame omgeving. Vraag je je af wat dit te maken heeft met acute zorg? We nemen je graag mee op 11 oktober. Samen maken we het verschil!
C: Critical Decision Unit UMCG
Jan ter Maaten | Afdelingshoofd Acute Zorg UMCG
Lees meer
Info volgt.
D: Flitspresentaties
D1: De AI-opnamevoorspeller voor de acute opnameafdeling van het LUMC
Ontdek de nieuwste ontwikkelingen in AI-technologie binnen het LUMC met speciale aandacht voor de doorontwikkeling van de opnamevoorspeller op de SEH.
Alexander van Someren | Product Manager Artificial Intelligence LUMC
Lees meer
Deze geavanceerde tool biedt de acute opname afdeling waardevol inzicht in het verwachte aantal patiënten vanaf de Spoedeisende Hulp. Tijdens de presentatie worden de lessen na een half jaar gebruik besproken. Ook komen de beheerstaken aan bod die komen kijken bij het inzetten van een AI-model. Daarnaast schetst Alexander van Someren een toekomstbeeld van AI-tools voor patiëntenlogistiek in de acute zorg.
D2: De Medische Artificial Intelligence Triage Assistent van ‘Moet ik naar de dokter?’
Herko Wegter | Directeur-Bestuurder Moet ik naar de dokter
Lees meer
Informatie volgt.
D3: Slimme triage in de huiartsenzorg met behulp van Artificial Intelligence
Huisartsen Cooperatie West-Brabant zet een AI triage tool in bij een groeiend aantal praktijken in de regio.
Martijn Kilsdonk | Algemeen directeur Huisartsencoöperatie West-Brabant
Lees meer
Huisartsenpraktijken hebben een structureel hoge telefonische belasting. Dit geeft werkdruk voor de assistentes en zet goede triage onder druk. De assistente heeft daarnaast weinig tijd over voor het uitvoeren van andere zorginhoudelijke werkzaamheden, terwijl ze daar juist ook verschil kan maken in tijden van arbeidsmarktkrapte.
Huisartsen Cooperatie West-Brabant zet de AI triage tool van Klinik (Huisartsen van Nederland) in bij een groeiend aantal praktijken in de regio.
D4: Opioïdgebruik en -misbruik onder SEH-patiënten
Joris Holkenborg | Spoedeisende Hulparts Rijnstate Ziekenhuis
Lees meer
De afgelopen jaren is in de Verenigde Staten een ernstige opioidcrisis ontstaan, met grote gevolgen voor de acute zorgketen. Ook in Nederland neemt het opioïdgebruik toe. Hoe groot is het opioïdprobleem is ons land?
In deze presentatie gaat Joris Holkenborg in op getallen over prevalentie van opioidgebruik en -misbruik in Nederland naar aanleiding van een recente gepubliceerde studie hierover.
12:30 uur | Lunch en mogelijkheid om elkaar te ontmoeten
- 13:15 | De eerste regionale ROAZ-plannen zijn opgesteld: hoe nu verder?
Om resultaten te boeken, zouden de ROAZ-plannen verder aangescherpt moeten worden en meer focus moeten krijgen.
Joba van de Berg | Lid RvT KNMT, oud-Tweede Kamerlid
Lees meer
De plannen bevatten enkele tientallen pagina’s tot ver over de honderd. Regelmatig ontbreken startdata, einddata dan wel wie precies verantwoordelijk is. Opgaven, met sub-opgaven, wensen en ambities zijn er genoeg, maar iedere houvast ontbreekt.
Om resultaten te bereiken moeten de ROAZ-plannen scherper worden met meer focus. Het ontbreekt nu aan de vier R’s: reinheid, rust, regelmaat & richting.
- 13:45 | Acute zorg op een andere manier: netwerkgeneeskunde
Passende acute zorg is netwerkzorg die regionaal georganiseerd is op basis van maatwerk. Regio’s verschillen immers in populatie en in de aanwezigheid en bereikbaarheid van voorzieningen. Volgens de Federatie is er een bredere visie nodig op een sluitend netwerk van acute zorgvoorzieningen per regio met een passend aanbod voor de verschillende patiëntgroepen, met aandacht voor continuïteit van zorg.
Marjolein Kremers | Afdelingshoofd SEH Erasmus MC, Voorzitter Werkgroep Spoedzorg Nederlandse Internisten Vereniging
Lees meer
Marjolein Kremers neemt u mee in de visie van de Federatie Medisch Specialisten over acute zorg, waarbij netwerkzorg het uitgangspunt moet zijn.
- 14:15 | Kennissessies ronde 2
U kunt kiezen uit vier parallelsessies (E, F, G en H). Laat u inspireren door nieuwe inzichten en invalshoeken. En deel uw ideeën en ervaringen met andere deelnemers. Er zijn drie verschillende workshop/kennissessies en een sessie met een aantal korte (flits)presentaties.
E: Het effect van interne procesoptimalisaties op de toegankelijkheid van de acute zorg
Kaily Hoofdman vertelt hoe het Maasstad Ziekenhuis de toegankelijkheid van acute zorg goed weet te borgen door het optimaliseren van integraal capaciteitsmanagement.
Kaily Hoofdman | Manager Acute zorg & Integraal Capaciteitsmanagement Maasstad Ziekenhuis
Lees meer
Zo zijn het aantal SEH stops tot het minimum gereduceerd en is de doorlooptijd significant afgenomen. Dit terwijl de complexiteit en de omvang van de acute zorg juist is toegenomen. Onderwerpen die aan bod komen zijn:
- De werking van het “observatorium”;
- Ziekenhuisbrede inzet van capaciteitsmanagement;
- Het waardegedreven contract met de zorgverzekeraars;
- Diverse sub-proces optimalisaties zoals triage, spoedpoli’s en de inzet van “vlinder”verpleegkundigen.
F: Transformatieplan Spoedeisende Medische Dienst (SEMD)
De SEMD op het nieuwe spoedplein in Beverwijk wordt verantwoordelijk voor alle spoedeisende basiszorg in de regio. Het integreert de huisartsenpost, de basisspoedzorg op de SEH, de acute thuiszorg, het spoedvervoer én de acute basis-ggz.
Jeroen van der Noordaa | Projectleider Spoed Eisende Medische Dienst
Peter van Felius | Programmamanager Spoed Eisende Medische Dienst
Lees meer
De acute zorg moet zich radicaal anders organiseren: als regionaal, transdisciplinair netwerk vanuit de vijf domeinen die acute zorg verlenen. Belangrijke redenen:
- De acute zorg piept en kraakt nu al onder de stops, wachtlijsten en personeelstekorten. Binnen zes jaar (2030) is er twintig procent meer zorgvraag en tien procent minder aanbod (arbeidstekort). Dat is zonder transformatie van de zorg onhoudbaar (het zorginfarct).
- In de meeste delen van de keten komt 10-20% van de verkeerde zorg terecht, bijvoorbeeld lichte behandelingen op de SEH of doorverwijzingen (C1) en zelfzorgadviezen (C2) bij de ambulancedienst.
- Om maximaal te ontschotten, te ontdubbelen en gemeenschappelijk verantwoordelijkheid te nemen is het noodzakelijk om vanuit vijf domeinen één gezamenlijke acute basiszorg organisatie in te richten: de SEMD.
Hoofddoel in een SpoedEisende Medische Dienst (SEMD): voor nu en in de toekomst voor de regio passende acute basiszorg organiseren maximaal integraal over en complementair aan de vijf acute zorgdomeinen.
De SEMD op het nieuwe spoedplein te Beverwijk wordt verantwoordelijk voor alle spoedeisende basiszorg in de regio. Het integreert de huisartsenpost, de basisspoedzorg op de SEH, de acute thuiszorg, het spoedvervoer én de acute basis-ggz.
Jeroen van der Noordaa en Peter van Felius nemen u mee langs alle voetangels en klemmen, valkuilen en beren op de weg. Met een helder doel voor ogen weten ze die te omzeilen. Ze gaan graag met u in gesprek over hoe we ze dat doen en wat je van elkaar kunt leren!
G: Workshop Indicatoren van de Learning community Zorgcoördinatie Acute Zorg
Tijdens deze workshop geven Nanne Bos en Lotte Ramerman inzicht in de indicatoren voor zorgcoördinatie acute zorg.
Nanne Bos | Programmaleider ‘Zorg vanuit Patiëntenperspectief’ Nivel
Lotte Ramerman | Senior onderzoeker Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem Nivel
Lees meer
Daarnaast beantwoorden zij de vraag: wat is een Learning Community Zorgcoördinatie Acute Zorg? En wat zijn de voordelen? Ook gaan ze met deelnemers in gesprek hoe je begint met zo’n Learning Community Zorgcoördinatie. Wat is er nodig? Wat moet je voorbereiden en wat moet je inrichten? Tot welk gesprek leidt het monitoren van indicatoren in de acute zorg? Hoe kom je tot vervolgacties vanuit het gesprek? En hoe biedt je handelingsperspectief?
Na afloop van de workshop heb je als deelnemer een goed beeld gekregen van de indicatoren voor zorgcoördinatie acute zorg, wat een learning community zorgcoördinatie is en hoe je ermee aan de slag kunt gaan in je eigen regio.
H: Flitspresentaties
H1: Acute ziekenhuiszorg na incidenten met gevaarlijke stoffen
Er komt een nieuwe landelijke leidraad ‘Acute ziekenhuiszorg (van patiënten) na incidenten met gevaarlijke stoffen’. Deze leidraad beschrijft een uniforme, realistische, proportionele en haalbare werkwijze voor de opvang van slachtoffers van incidenten met gevaarlijke stoffen.
Lees meer
In de afgelopen jaren is onder ziekenhuispersoneel de bezorgdheid toegenomen over hun eigen veiligheid tijdens de opvang van chemisch besmette patiënten. Op basis van een rapport van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum blijkt echter dat medische hulpverleners geen groot risico lopen. Levensreddende zorg kan altijd doorgaan bij het nemen van normale hygiënische voorzorgsmaatregelen.
Dit rapport vormde mede de aanleiding voor de ontwikkeling van de landelijke leidraad ‘Acute ziekenhuiszorg (van patiënten) na incidenten met gevaarlijke stoffen’. Deze leidraad beschrijft een uniforme, realistische, proportionele en haalbare werkwijze voor de opvang van slachtoffers van incidenten met gevaarlijke stoffen en is opgesteld door en voor medewerkers die hierbij betrokken (kunnen) zijn.
Eind 2024 zal deze leidraad, samen met een handreiking prehospitaal, aan het werkveld worden gepresenteerd.
H2: Het motorkapoverleg: time-out in het diagnostisch proces op de spoedeisende hulp
Maaike Langelaan | Adviseur Kwaliteit & Veiligheid Acute Zorg Gelre Ziekenhuis
H3: VIPLive Triage: van triage naar integrale procesondersteuning op de meldkamer ambulancezorg en huisartsenspoedpost
Renate Bongaards | Manager Acute Zorg Topicus Healthcare
Lees meer
Het is tijd om van triage naar procesondersteuning te bewegen. In hun actieplan zet Topicus in op het bieden van de beste ondersteuning voor meldkamerprofessionals en triagisten. Dit doen ze o.a. door de volgende twee ontwikkelingen:
- Dossiervoering voor meldkamerprofessionals mogelijk maken – en hier allerlei slimme koppelingen en hergebruik van gegevens aan toe te voegen. Uitgangspunt is zo min mogelijk registratielast en binnen de keten zoveel mogelijk gegevens met elkaar delen.
- Procesondersteuning in het aannemen van 112-meldingen en het gehele triageproces. èr wordt steeds meer informatie toegevoegd om o.a. context specifieke zaken gerelateerd aan de melding uit te vragen, vast te leggen en te delen met multipartners. Ook gaat het hele intakeproces voor aanname van meldingen op de schop: er komt gestructureerde ondersteuning en dit wordt rolafhankelijk gemaakt, zodat de organisatie zelf kan kiezen voor wie het moet en mag.
15:00 Pauze en mogelijkheid om elkaar te ontmoeten
- 15:25 | Kennissessies ronde 3
U kunt kiezen uit drie parallelsessies (I, J en K). Laat u inspireren door nieuwe inzichten en invalshoeken. En deel uw ideeën en ervaringen met andere deelnemers. Er zijn drie verschillende workshop/kennissessies.
I: Workshop: Hoe ga je bij acute zorg om met mensen met zeldzame aandoeningen?
Guus schrijvers | Oud-hoogleraar Public Health UMC Utrecht
Johan G. Beun | Ambassadeur AdrenalNET (BijnierNET)
Hanka Dekker | Directeur VKS (patiëntenvereniging stofwisselingsziekten)
Charlotte van Esch | Medewerker Kwaliteit van Zorg Spierziekten Nederland
Lees meer
Tegenwoordig zijn veel patiënten met zeldzame chronische aandoeningen onder behandeling bij een specialist die op afstand hulp biedt. Denk bijvoorbeeld aan patiënten van buiten de Randstad met een zeldzame tumor die behandelt worden door een specialist in het Antoni van Leeuwenziekenhuis in Amsterdam. Met dergelijke patiënten kan het in acute situaties op twee manieren fout gaan:
- Ze worden op de SEH gezien en krijgen de verkeerde zorg. Bijvoorbeeld een pijnstiller die standaard wordt aangeboden, maar nou juist niet werkt bij de zeldzame aandoening.
- De SEH behandelt deze patiënt niet en verwijst door naar de behandelen specialist. Mantelzorger en patiënt maken dan een lange rit van bijvoorbeeld Noord Nederland naar Amsterdam. Achteraf had een eenvoudige pijnstiller of röntgenfoto kunnen volstaan in de nabijgelegen SEH.
Komen dit soort situaties vaak voor? Wat adviseren vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties in deze workshop hierover? Deelnemers hebben vast ook eigen ervaringen en oplossingen.
J: Integrale Spoedpost Amsterdam
Spreker volgt | Volgt
Lees meer
Info volgt.
K: Delen van ervaringen met concentratie en spreiding van SEH’s
Roderik Ponds| Partner SiRM
Lees meer
Info volgt.
- 16:10 | Afsluiting door de dagvoorzitter
- 16:30 | Netwerkborrel
- 17:00 | Einde congres
Waarom?
Dit congres zoomt in op de middelen en oplossingen die er zijn om de acute zorg slimmer te organiseren en de kwaliteit en toegankelijkheid te verbeteren. Wie deelneemt aan dit congres, weet na afloop:
- Welke goede voorbeelden er zijn voor het slimmer organiseren van de acute zorg op de SEH, de HAP of de ambulance.
- Welke rol digitalisering en Artificial Intelligence (AI) hierin kunnen spelen.
- Welke innovatieve plannen en oplossingen er zijn in de verschillende ROAZ-regio’s. Wat gaat goed? Wat kan beter?
- Hoe het ministerie van VWS aankijkt tegen de dilemma’s en uitdagingen in de acute zorg.
- Wat de visie van de NZa is voor de bekostiging van passende acute zorg.
Opzet en onderwerpen
Er zijn vijf plenaire sprekers die de volgende onderwerpen behandelen:
- Dilemma’s en bijbehorende oplossingen voor de acute zorg in de komende jaren;
- Digitalisering en AI in de spoedzorg: de stand van zaken en het toekomstperspectief;
- De bekostiging van (passende) acute zorg;
- Actuele ontwikkelingen rond de ROAZ-plannen in de regio;
- Netwerkgeneeskunde.
Daarnaast zijn er drie rondes met parallelsessies. U kunt per ronde kiezen uit verschillende workshops/kennissessies of een aantal korte (flits)presentaties. Een greep uit de onderwerpen in de parallelsessies:
- Het verbeteren van de somatische spoedzorg voor psychisch ontregelde patiënten;
- Valpreventiezorgpad acute zorg;
- Ziekenhuis in de wijk: Innovatielab van het Spaarne Gasthuis;
- De AI-opnamevoorspeller voor de acute opnameafdeling van het LUMC;
- Slimme triage in de huisartsenzorg met behulp van AI
- Workshop SEH-stop bij het Maasstad Ziekenhuis;
- Transformatieplan Spoedeisende Medische Dienst;
- De Critical Decision Unit van het UMCG;
- Workshop indicatoren Zorgcoördinatie Acute Zorg;
- Acute ziekenhuiszorg na incidenten met gevaarlijke stoffen;
- De Medische AI-Triage Assistent van ‘Moet ik naar de dokter?’;
- Het motorkapoverleg: time-out in het diagnostisch proces op de SEH;
- VIPLive Triage voor de ambulancezorg;
- Workshop omgaan met mensen met zeldzame aandoeningen bij acute zorg;
- Kwaliteitskader ambulancezorg.
Praktische informatie
Prijs
De deelnemerskosten zijn 425 euro (btw vrij). Bij vijf deelnemers of meer geldt een speciaal tarief. Neem hiervoor contact op met congresorganisator Petra Schimmel op secretariaat@congreszaak.nl
Annuleringsvoorwaarden
Annuleren is mogelijk tot en met 10 september 2024 met recht op restitutie van het inschrijfgeld. Bij annulering wordt 25 euro administratiekosten in rekening gebracht. Het annuleren van deelname kan schriftelijk of door middel van e-mail. Bij annulering vanaf 11 september 2024 bent u het gehele bedrag verschuldigd. Indien u onverhoopt verhinderd bent, dan is een collega – in het bezit van uw bevestigingsbrief – van harte welkom.
Organisatie en congrescommissie
De Congreszaak organiseert het congres. De congrescommissie bestaat uit: Arold Reusken, hoofd van het bureau van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Jack Versluis, Bestuurder Regionale Ambulance Voorziening Utrecht en bestuurslid Ambulancezorg Nederland, dr. Nanne Bos, programmaleider Zorg vanuit Patiëntenperspectief bij het Nivel en Guus Schrijvers, Oud-hoogleraar Public Health UMC Utrecht.
Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd.
Voor wie?
Het congres op 11 oktober is interessant voor iedereen die als professional, leidinggevende of adviseur betrokken is bij de acute zorg.
Contact
Voor vragen kunt u mailen of bellen met Petra Schimmel, secretariaat@congreszaak.nl , 06-53370437.
Sprekers
Arold Reusken
Hoofd bureau Landelijk Netwerk Acute Zorg
Birgitta Westgren
Directeur, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Curatieve Zorg Ministerie van VWS
Harm Lieverdink
Manager Zorgbrede Regulering en Vernieuwing NZa
Pieter Jeekel
Voorzitter werkgroep Gezondheid en Zorg Nederlandse AI Coalitie
Joba van den Berg
Lid RvT KNMT, oud-Tweede Kamerlid
Nanne Bos
Programmaleider 'Zorg vanuit Patiëntenperspectief' Nivel
Jeroen van der Noordaa
Projectleider Spoed Eisende Medische Dienst (SEMD)
Wietske Blom-Ham
Lector Acute Zorg Hogeschool Utrecht
Kinge Bouma
SEH-arts Spaarne Gasthuis en “Innovatie-arts” Spaarne Labs
Herko Wegter
Directeur-Bestuurder Moet ik naar de dokter
Priscilla Verwoert
Facilitator Zorg Innovatie Spaarne Labs
Lotte Ramerman
Senior onderzoeker Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem Nivel
Peter van Felius
Programmamanager Spoed Eisende Medische Dienst (SEMD)
Guus schrijvers
Oud-hoogleraar Public Health UMC Utrecht
Martijn Kilsdonk
Algemeen directeur Huisartsencoöperatie West-Brabant
Johan G. Beun
Ambassadeur AdrenalNET (BijnierNET)
Kaily Hoofdman
Manager Acute zorg & Integraal Capaciteitsmanagement Maasstad Ziekenhuis
Maaike Langelaan
Adviseur Kwaliteit & Veiligheid Acute Zorg Gerle Ziekenhuis
Hanka Dekker
Directeur VKS (patiëntenvereniging stofwisselingsziekten)
Alexander van Someren
Product Manager Artificial Intelligence LUMC
Charlotte van Esch
Medewerker Kwaliteit van Zorg Spierziekten Nederland
Sofie Jansen
Internist Ouderengeneeskunde Amsterdam UMC
Marike Liedenbaum
Adviseur Crisisbeheersing & OTO Netwerk Acute Zorg West
Wilmar Charmant
PhD student acute interne geneeskunde Amsterdam UMC, bewegingswetenschapper
Marjolein-Kremers
Afdelingshoofd SEH Erasmus MC, Voorzitter Werkgroep Spoedzorg Nederlandse Internisten Vereniging
Roderik Ponds
Partner SiRM
Renate Bongaards
Manager Acute Zorg Topicus Healthcare
Joris Holkenborg
Spoedeisende Hulparts Rijnstate Ziekenhuis
Jan ter Maaten
Afdelingshoofd Acute Zorg UMCG
- 11 oktober 2024
- }09:15- 17:00
- Galgenwaard, Utrecht
- € 425,- (btw-vrij)
Acute Zorg; het 25ste Nationale Spoedzorg Congres
Dag(en)
:
Uur(s)
:
Minute(s)
:
Second(s)
Vragen of opmerkingen?
Bel of mail ons!