Bouwen aan een preventie-infrastructuur

Wat is er nodig om tot een duurzame preventie-infrastructuur te komen? Hoe ga je over de lijnen van de zorg en overheden heen samenwerken? Welke goede voorbeelden en geleerde lessen zijn er? En wat zijn de ervaringen in het buitenland? Deze vragen staan centraal tijdens het congres Bouwen aan een preventie-infrastructuur op 7 december 2023 in Utrecht.

Transitie van zorg naar gezond
Preventie is niet een kwestie van een pilotje hier en een projectje daar. Daarom is in GALA en IZA afgesproken om met elkaar te gaan bouwen aan een duurzame preventie-infrastructuur. Een preventielandschap waarbij niet langer ziekte en zorg, maar investeren in gezondheid centraal staat. Ook vanwege de druk op ons zorgstelsel en de grote gezondheidsverschillen onder de bevolking is het noodzakelijk om niet langer ziekte en zorg, maar gezondheid als uitgangspunt te nemen. Het is tijd om nu structureel te investeren in gezondheid, in plaats van in het oplossen van problemen later. Op dit congres bespreken we hoe we met alle betrokken partijen kunnen komen tot een toekomstbestendige preventie-infrastuctuur.

Afwisselend programma
Er zijn zes plenaire sprekers. Daarnaast zijn er drie rondes met parallelsessies, vol met goede voorbeelden, geleerde lessen en actuele ontwikkelingen. Interactieve kennisoverdracht staat hierbij centraal. Er is ruimte om vragen te stellen en kennis en ideeën te delen. Een aantal sprekers sluiten hun voordracht af met concrete tips.

Voor wie?
Het congres op 7 december is interessant voor iedereen die betrokken is bij preventie. Wilt u in één dag vernemen wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op preventiegebied? En wil u meebouwen aan een toekomstbestendige preventie-infrastructuur? Komt dan 7 december naar Utrecht en doe nieuwe kennis en kennissen op.

Organisatie
De Congreszaak organiseert het congres, samen met GGD GHOR  en Alles is Gezondheid. Accreditatie is aangevraagd.

Informatie en inschrijven
Bekijk hier het congresprogramma, de sprekers en de praktische informatie. Tot 31 oktober 2023 kunt u gebruik maken van een vroegboekprijs van 295 euro (btw vrij). Daarna bedragen de deelnemerskosten 345 euro (btw vrij).