Minister Kuipers opent 23e Nationale Spoedzorg Congres

17 november 2022 is Minister Ernst Kuipers van VWS openingsspreker op het 23e Nationale Spoedzorg Congres in Utrecht. Hij gaat onder meer in op de actuele stand van zaken rond het overheidsbeleid in de acute zorg. Ook neemt hij uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden van deelnemers.

Grote uitdagingen
Naast de voordracht van de minister passeren tal van andere onderwerpen de revue op het congres. Want de druk op de acute zorg blijft onverminderd groot, de uitdagingen zijn legio en de vraagstukken divers: Welke (regionale) oplossingen zijn er voor het verkleinen van de personeelstekorten? Welke goede voorbeelden zijn er voor verbetering van de digitalisering? En hoe kunnen we in de regio de taken slimmer en efficiënter verdelen en coördineren?

https://congreszaak.nl/vraag-of-opmerking/

Pitch-presentaties
Naast plenaire sprekers zijn er maar liefst vijftien korte pitch-presentaties, waarin professionals, leidinggevenden, beleidsmakers en onderzoekers met ideeën, projecten, onderzoeken of goede voorbeelden komen. Bijvoorbeeld oplossingen om het personeelstekort in de spoedzorgketen het hoofd te bieden. Of concrete ideeën over het uitwisselen van gegevens, over specifieke vormen van acute zorg, zoals ouderenzorg of de implementatie van de Kwaliteitsstandaard spoedzorgketen.

Open podium
Verder is er een open podium waarin een actuele ontwikkeling besproken wordt. Prof. Guus Schrijvers bespreekt de toekomst van de kleine seh’s gezien vanuit vijf perspectieven. We hopen er een interessante dag van te maken op 17 november. Laat u inspireren door nieuwe inzichten en invalshoeken, ga het gesprek aan met andere professionals in de acute zorg en schrijf u in. Het programma en de sprekers vindt u hier.